słuchaj stary,bierz to DSG, zajfajnie się z tym śmiga,nie ma wkurzającego machania lewarkiem biegów
Proszę o pomoc w wyborze pilne !
Zwiń
X
-
kazek103 - z tapicerek masz dostępne crystal onyx i grey (nie wiem, co to za tapicerka "blue"). Bierz onyx-a. Zamiast podgrzewanych foteli wolałbym przeznaczyć tą kasę na Light Assistance, czyli właśnie m.in. automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne. Co do DSG - może i fajna sprawa, ale co będzie z tą skrzynią po 100.000 km...? Jak się sypnie - przeciąg w kieszeni. Najlepiej wejdź sobie na http://www.cc.skoda.pl/ i złóż sobie auto, korzystając z konfiguratora. Wtedy dobierzesz sobie to, co Ci potrzebne w aucie - jak będziesz zadowolony, to będziesz zadowolony, że to Ty sam skonfigurowałeś sobie samochód. A jak w pewnym momencie stwierdzisz, że czegoś potrzebnego nie zamówiłeś, lub zapłaciłeś za coś absolutnie zbędnego - to też pretensje będziesz miał tylko do siebie.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Spokojnie urwiesz coś jeszcze, ja bym dopłacił do ksenonów i zrezygnował z dopłaty za kolor, biała po kilku zabiegach będzie zajebiście wyglądać.Zamieszczone przez kazek103Budżet to 73 tyś , czekam jeszcze na korzystniejszą ofertę ale nie sądzę aby dało się zejść
I bierz 1.8TSI bo jak już ktoś napisał mocny nigdy za wiele, kupisz 1.4TSI i jak po miesiącu będzie mało to nic z tym nie zrobisz a 1.8TSI bardzo rozwojowy silnik.
Ze swapem silnika i skrzyni będzie ciężko, wszystko inne możesz dołożyć :idea:
I weź czujnik deszczu, zmienisz tylko włącznik świateł i zyskasz czujnik zmierzchu.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Do nieczego, bo i tak jest obowiązek jazdy z właczonymi swiatłami mijania 24 godz na dobęZamieszczone przez kazek103Do czego będzie przydatny ten czujnik zmierzchu ?
Za to naprawdę przydadzą ci się fotohromatyczne lusterka. Naprawdę fajna i proktyczna rzecz.100% racji. Bierz mocniejszy silnik. Niektóre opcje możesz uruchomić sam/popprzez kolegów z forum, lub dołożyć sam. Z wymianą silnika będzie ciężko.Zamieszczone przez andrzej111bierz 1.8TSI bo jak już ktoś napisał mocny nigdy za wiele, kupisz 1.4TSI i jak po miesiącu będzie mało to nic z tym nie zrobisz a 1.8TSI bardzo rozwojowy silnik.
Ze swapem silnika i skrzyni będzie ciężko, wszystko inne możesz dołożyćCzarny Elegance
Komentarz
-
-
A jakie problemy mogą byc z ksenonami ?? Nie ma żadnychZamieszczone przez kazek103A jak jest z ksenonami są jakieś problemy
Po przepaleniu sie żarnika nic nie naprawiasz, tylko wymieniasz żarnik ksenonowy. Na pewno jest od droższy niz renomowana żarówka H7, ale po pierwsze przepala się baaaaardzo żadko, a po drugie komfort i bezpieczenstwo jakie zapewniaja ksenony są warte każdej jednej złotówki w nie włożonejZamieszczone przez kazek103ewentualna droga naprawa po spaleniu ?
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Wrzucasz sobie na auto i zapominasz o światłach, w dzień masz dzienne w nocy przełączają się na mijania, w dzień wjedziesz do tunelu analogicznie.Zamieszczone przez kazek103Do czego będzie przydatny ten czujnik zmierzchu ?
Poza tym tak jak pisałem biorąc czujnik deszczu, dostajesz ekstra zmierzchu razem z lusterkiem fotochromatycznym
+ do tego możesz sobie ustawić że szyby szyby się zamkną jak zacznie padać deszczSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Ok. fajna sprawa przemyślę to.
Wracając do ksenonów rozmawiałem przed chwilą z dealerem i powiedział że te lampy
"ksenonowe" działają tylko jako mijania , natomiast drogowe to zwykła żarówka
bi ksenony super rzecz tylko obecnie zarezerwowana dla Superba i Yeti.
W związku z tym jest sens dopłacić 3300 do krótkich ksenonów ?
Komentarz
-
-
Nie do końca - w momencie przełączenia na "długie", mijania wyłączają się, chyba, że zamiast włączyć "na stałe" jedynie pociągniesz dźwignię włącznika ("migniesz" - wówczas świecą się oba). Ale to tylko szczegółZamieszczone przez greg44A ile jeździsz na długich światłach, drogowych. Głównie są używane mijania i mijania jak przełączasz na długie nie gasną. Jak się przesiadałem na samochód z Xenonami to stwierdziłem, że nie są mi potrzebne długie, naprawdę jest duża różnica.
Komentarz
-
-
Mylisz się :| mam więc wiemZamieszczone przez janek11Nie do końca - w momencie przełączenia na "długie", mijania wyłączają się, chyba, że zamiast włączyć "na stałe" jedynie pociągniesz dźwignię włącznika ("migniesz" - wówczas świecą się oba). Ale to tylko szczegółZamieszczone przez greg44A ile jeździsz na długich światłach, drogowych. Głównie są używane mijania i mijania jak przełączasz na długie nie gasną. Jak się przesiadałem na samochód z Xenonami to stwierdziłem, że nie są mi potrzebne długie, naprawdę jest duża różnica.
Komentarz
-
-
Az tak sie nie zaglebialem w szczegoly roznic wyposazenia w VAGu :PZamieszczone przez caveman_w skodzie :?: mam w O2FL ksenony ASF skrętne :twisted:Zamieszczone przez idas- bi-ksenony skretne,
skoda ma ksenony krótkie długie są zwykłe :diabelski_usmiech
Wniosek jeden: daruj sobie Skode, kupuj VW, albo Audi :twisted:VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Czasem warto bo później mogą pojawić się niedomówieniaZamieszczone przez idasAz tak sie nie zaglebialem w szczegoly roznic wyposazenia w VAGu :PZamieszczone przez caveman_w skodzie :?: mam w O2FL ksenony ASF skrętne :twisted:Zamieszczone przez idas- bi-ksenony skretne,
skoda ma ksenony krótkie długie są zwykłe :diabelski_usmiech
Wniosek jeden: daruj sobie Skode, kupuj VW, albo Audi :twisted:
Komentarz
-
Komentarz